ICE FLOES & FOES

โญ 8/10

๐Ÿ‘ฅ 2-6 spelers

๐Ÿ•— 15 uur

๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ 6+



Doel

In Ice: Floes and Foes ga je proberen zo veel mogelijk zeehonden en walvissen te redden van de vissersboten en jagers. De speler die als eerste vijf boten of jagers vangt, wint het spel. Maar let op, vang je een dier dan telt je score van die beurt niet mee.



Speloverzicht

Op het spelbord liggen allemaal ijsschotsen, sommige bevatten dieren zoals walvissen en zeehonden. Daartussen plaats je de boten van de vissers en de jagers. Zo ligt het bord helemaal vol. In je beurt ga je drie ijsschotsen op het plateau schuiven. Je mag zelf kiezen hoe en waar je dat doet. De ijsschots moet helemaal op het plateau komen. Zo ga je proberen de jagers en de vissersboten van het plateau te duwen om de dieren te redden.

Je doel is om vijf jagers of vissers van het plateau af te duwen. Is je dat gelukt? Dan win je het spel. Maar duw je in een beurt ook een walvis of zeehond van het bord, dan telt je beurt helaas niet mee.



Review

Ice Floes and Foes is een erg leuk en vermakelijk spel met kinderen. De regels zijn simpel en de vormgeving spreekt ze enorm aan. Het spel duurt ongeveer een kwartiertje, een ideale aandachtsspanne voor de wat jongere kinderen, en leuk om nog een keertje te doen met de wat oudere.

Wij vinden deze ook erg leuk om te doen met de kinderen, het speelt lekker snel en duidelijk. De doos ziet er prachtig uit en het spel is van goede kwaliteit. We merken dat onze kinderen dit spel vaak op tafel willen leggen.



Voor wie?

Wat ons betreft een aanrader voor iedereen met kinderen vanaf een jaar of vijf