SLEEPING GODS

⭐ 9,5/10

👥 1-4 spelers

🕗 20 uur

👨‍👩‍👧‍👦 13+Doel

 In Sleeping Gods ga je samen met je bemanning een nieuwe, vreemde wereld ontdekken. Je gaat eilanden ontdekken, monsters verslaan en uitdagingen aan om totems te verzamelen. Je hebt deze  totems nodig om weer veilig huiswaarts te kunnen keren.Speloverzicht

In Sleeping Gods speel je coöperatief  een campagne waar je gezamenlijk de bemanning van een schip speelt. Ieder bemanningslid heeft zijn eigen vaardigheden, krachten en zwakke plekken. Gedurende het spel kun je je bemanning ontwikkelen en versterken, waardoor je reis gemakkelijker verloopt.

Je gaat met je bemanning een nieuwe wereld ontdekken. In de zee liggen vele eilanden, groot en klein. Je gaat deze eilanden ontdekken, komt daar uitdagingen, monsters en natuurrampen tegen. Het spel maakt goed gebruik van een boek, waarin je per locatie die je ontdekt verschillende scenario’s en keuzes hebt. Aan de hand van voorwerpen die je gaandeweg verzameld heb je per locatie verschillende scenario’s die je kunt kiezen.

Je kan monsters en uitdagingen tegen komen. Hiervoor zijn bepaalde vaardigheden nodig van je bemanning, die je ook gaandeweg de campagne gaat ontwikkelen en verbeteren.

In je beurt doorloop je drie fases. Als eerste plaats je je in een ruimte op een boot. De ruimte bepaalt hoeveel kaarten je kunt pakken, gezondheid je kunt genezen of schade aan de boot gerepareerd kan worden. Vervolgens draai je een gebeurteniskaart op. Een gebeurteniskaart is geen goed nieuws, je kunt monsters tegen komen, schade aan je boot krijgen of andere vervelende gebeurtenissen die je moet afhandelen. Vervolgens heb je twee acties die je uitvoert. Je kunt reizen, locaties ontdekken, naar een markt waar je kunt handelen of naar een haven.

Een campagne duurt totdat de gebeurtenissenstapel drie keer is omgedraaid. Dan is het zaak om zo veel mogelijk totems te hebben gevonden en dan wordt bepaald of je naar huis kuntReview

 Wauw wauw wauw. Dit is met recht 1 van de beste spellen die we hebben gespeeld. Wij hadden nog nooit een campagnespel gespeeld, en waren erg benieuwd hoe dat voor ons zou zijn. Wij houden er doorgaans niet van om urenlang hetzelfde spel te spelen, maar dit was direct de uitzondering voor ons.

We werden helemaal meegezongen in die campagne en waren voor we het wisten een aantal uur verder. Het speelt ontzettend soepel, je speelt echt cooperatief en het verhalenboek zit briljant in elkaar. Er zit zoveel samenhang tussen alle scenario’s, de voorwerpen die je verzameld. Dat is echt heel erg knap gedaan.

Omdat het spel zo soepel speelt, vergeet je gewoon de tijd. Je bent constant benieuwd wat er in andere locaties gebeurd. Een groot voordeel vinden wij ook dat je het spel op ieder moment kunt stoppen en kunt opbergen om een volgende keer weer door te gaan. Hierdoor kun je ook prima een uurtje spelen en daarna weer opruimen.

De kwaliteit van het spel is ook uitmuntend, de componenten zijn van hoge kwaliteit en de deluxe upgrade is echt top.

Wij hebben het spel het grootste gedeelte met twee spelers gespeeld, en dat gaat echt top. Zoek je dus een spel om samen helemaal te gaan ontdekken; probeer het eens 😊

Door de grootte van het spel kun je gemakkelijk meerdere campagnes spelen die iedere keer anders verlopen; een hoge herspeelbaarheid dus.

Kortom, wij zijn echt fan. Wat ons betreft een geweldig spel, en een grote shoutout naar Keep Exploring Games voor de geweldige Nederlandse vertaling.Voor wie?

Voor iedereen die op zoek is naar een geweldig coöperatief spel, die houdt van campagne spellen -of nieuwsgierig is om dit een keer te proberen.

Dit spel is beschikbaar gesteld voor reviewdoeleinden, onze invloed is hierdoor niet beïnvloed