WIE IS DE MOL

โญ 7/10

๐Ÿ‘ฅ 3-5 spelers

๐Ÿ•— 45 minuten

๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ 12+Doel

In Wie is de Mol, het bordspel van Just Entertainment ga je als team proberen om drie codes te kraken. Iedere speler is in het bezig van een deel van de code of van sleutels die nodig zijn om de code te kraken. Maar, net zoals in het televisieprogramma is er 1 persoon die probeert de boel te saboteren. Wie kun je vertrouwen in dit spel, en wie is de mol?Speloverzicht

Als spelers van Wie is de Mol ben je een team en heb je als doel om de drie codes te gaan kraken. In je beurt heb je een aantal acties die je kunt uitvoeren.

Er zijn acties die je kunt doen in je beurt. Een aantal acties kun je vrij doen, zonder instemming van je medespelers. En een aantal acties heb je goedkeuring van iedereen voor nodig.

Je kunt zonder instemming een codekaart op het spelbord plaatsen, een dobbelsteen op een codekaart leggen of een speciale kaart uit je hand spelen.

Met instemming kun je een dobbelsteen op de codekaart verplaatsen. Als je deze actie wilt spelen moet iedere speler gaan stemmen. Je kunt voor of tegen stemmen, dit doe je anoniem. Als iedereen voor is mag je de dobbelsteen verplaatsen. Als de stemming niet unaniem is mag de actie niet uitgevoerd worden.

Als je geen actie uit kunt voeren krijg je een strafpunt.

Het spel eindigt als alle drie de codes zijn gekraakt, of als er 5 strafpunten zijn.Review

Wij kijken het televisieprogramma โ€˜wie is de molโ€™ altijd met veel plezier en waren dan ook erg benieuwd hoe dat zich zou vertalen in het bordspel.

Het concept is leuk uitgewerkt en het is slim gedaan met de codes die je moet gaan kraken. Door het anonieme stemmen kun je het spel een beetje manipuleren, zowel als mol als als kandidaat.

Het spel wordt leuker als er meer spelers zijn, vanaf vier vinden wij het leuker worden en wordt het iets lastiger om te winnen