Machi Koro 2: Polis!

⭐8/10

👥 2-5 spelers

🕗 30 minuten

👨‍👩‍👧‍👦10+Gameplay

In Machi Koro 2 ben je de burgermeester van een stad en ga je je stad vullen met mooie gebouwen. Deze gebouwen gaan je muntjes opleveren, waarmee je weer nieuwe gebouwen kunt toevoegen aan je stad. Het doel is om als eerste drie bezienswaardigheden in je stad te hebben. In dat geval win je het spel.

Het spel kent drie soorten gebouwen: lage gebouwen (met een waarde tot en met zes), hoge gebouwen van een waarde van 7 tot en met 12, en de bezienswaardigheden. Ieder gebouw kost een bepaald aantal munten om in je stad toe te voegen.

Je begint je beurt met het gooien van een of twee dobbelstenen. Dit mag je zelf kiezen. De waarde die je gooit, activeert de gebouwen die die waarde hebben. Per gebouw verschilt het wat er gebeurt als het wordt geactiveerd. Dit staat op de kaart beschreven. Meestal verzamel je muntjes, die je weer nodig hebt voor nieuwe gebouwen of voor de drie bezienswaardigheden. Sommige gebouwen leveren muntjes op van de bank, maar het kan ook zijn dat je munten krijgt van je tegenspelers. Sommige gebouwen leveren in iedere beurt (Dus ook bij die van je tegenspelers) wat op, en anderen alleen in je eigen beurt. Zo ga je proberen een zo goed mogelijke mix samen te stellen.

Na het afhandelen van de kaarten mag je een nieuw gebouw kopen. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Dit gaat zo door tot dat iemand de laatste bezienswaardigheid heeft toegevoegd.Review

Wij vinden Machi Koro 2 een leuk spelletje. Het is een heel toegankelijk spel met duidelijke regels en een soepele gameplay. Het artwork is vrolijk en de kaarten zijn van goede kwaliteit.

Doordat je muntjes van je medespelers kunt afpakken is er een leuke interactie tussen de spelers, en vanwege de vele soorten gebouwen is de herspeelbaarheid hoog.

Het spel is toegankelijk en makkelijk te leren. Dit maakt het ook geschikt om in wisselende gezelschappen te spelen. Goed te doen voor de wat minder ervaren spelers, en genoeg uitdaging en variatie voor de ervaren spelers.

Kortom; een leuke om in je collectie te hebben!