Explorers

โญ 8/ 10

๐Ÿ‘ฅ 1-4 spelers

๐Ÿ•—20 minutes

๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ8+Spelverloop

In Explorers ga je een stuk land verkennen, over zee, grasland, de woestijn en de bergen. Explorers is een flip & write spel met bijna oneindig veel mogelijkheden. Iedere speler heeft zijn eigen bord voor zich, daarin plaats je vier tegels met allemaal verschillende landschappen en resources. Iedere speler heeft dezelfde tegels voor zich.

De actieve speler pakt een tegel van de stapel. Op de tegel staan twee verschillende types landschappen. Als actieve speler kies je op welk terreinsoort je drie vakjes wilt afkruisen. De overige spelers kunnen kiezen; of ze kiezen dezelfde soort als de actieve speler en mogen 2 vakjes af kruisen, of ze kiezen de andere terreinsoort en mogen drie vakjes afkruisen.

Onderweg kom je van alles tegen; voedsel zoals vissen wortels en appels, maar ook sleutels en tempels, of robijnen. Met deze resources verzamel je punten, en de speler met de meeste punten aan het einde van vier rondes wint het spel.

Daarnaast kent het spel ook een expert modus, waar je ook nog andere scoringsmogelijkheden hebt. Hierdoor is het spel geschikt voor zowel ervaren- als minder ervaren spelers.Beoordeling / Review

Wij zijn super enthousiast over dit leuke flip & write spel. Het ziet er super leuk en origineel uit, en door het leuke flip&write mechanisme speel je allemaal tegelijk.

Er zijn veel verschillende manieren om te kunnen scoren, waardoor iedereen zijn eigen tactiek kiest. Het leuke is, dat aan het einde van het spel de scores bij ons iedere keer dicht bij elkaar liggen. Spannend en leuk!

Ook de uitbreidingsmogelijkheden naar een meer expert-variant zijn goed gedaan en zitten goed in elkaar. Ze geven het spel net wat meer diepgang en variatie als je dat wilt.

Kortom; als je van Flip (of roll-) & write spellen houdt, is dit zeker een aanrader in je collectie!Eindbeoordeling

โœ”๏ธ Ziet er geweldig uit

โœ”๏ธ Veel manieren om te kunnen scoren

โœ”๏ธ goede upgrades naar expert-modus als je wilt.

โž– Spelregels niet in het Nederlands

Dit spel is door Ravensburger NL aan ons ter beschikking gesteld voor review doeleinden. Onze mening is hierdoor niet beรฏnvloed en blijft van onszelf.