KITES

⭐ 8/10

👥 2-6 spelers

🕗 10 minuten

👨‍👩‍👧‍👦 10+Doel

Kites is een coöperatief spel waarbij spelers samenwerken om al hun vliegers in de lucht te houden. Als één vlieger valt, verliest iedereen.Speloverzicht

Het spel begint met het eenvoudig opzetten van zes gekleurde zandlopers met verschillende looptijden en het schudden van het dek met vliegerkaarten. Elke speler krijgt kaarten, legt ze face-down en plaatst de rest van de kaarten binnen handbereik.

De spelers onthullen om de beurt kaarten, die corresponderen met gekleurde zandlopers. Het doel is om de zandlopers om te draaien en de vliegers in de lucht te houden. Speciale kaarten, zoals stormen, en vliegtuigen, voegen een extra uitdaging toe.

Het spel eindigt als alle kaarten zijn getrokken of als een zandloper leeg is. De witte zandloper heeft een speciale rol aan het einde van het spel, die moet er voor zorgen dat ook de laatste vliegers in de lucht blijven om het spel gezamenlijk te winnen.Review

Kites is een opwindende ervaring met zandlopers als essentiële spelmechanica. Het creëert een flow-achtige staat, waarbij spelers snel moeten handelen. Zowel bij twee als bij vier spelers  was het spel een succes, maar bij vier spelers is er meer onderlinge interactie wat voor ons het spelplezier verhoogte.

Het spel is toegankelijk en snel te leren, maar sandtimer-spellen zijn niet voor iedereen geschikt. Het artwork op de kaarten vinden wij erg mooi.


Voor wie?

Kites is ideaal voor spelers die houden van snelle, coöperatieve spellen met een leuk  zandlopermechanisme. Het is geschikt voor gezinnen, als opvuller tussen andere spellen of als vakantiegame.