EVOLUTION new world

⭐ 8,5/10

👥 2-4 spelers

🕗 45 min

👨‍👩‍👧‍👦 11+Doel

Het doel van het bordspel Evolution New world is om jouw soort sterker te maken en te laten overleven in een onvoorspelbare omgeving. Het gaat erom dat jouw soort uiteindelijk de meeste punten heeft verzameld door middel van aanpassingen en voedingsbronnen.Speloverzicht

Evolution New World is een bordspel van Crowd Games dat zich afspeelt in de natuur, waarin spelers de rol spelen van verschillende diersoorten die zich aanpassen aan hun omgeving om te overleven. Het thema van Evolution New World is gebaseerd op Darwin’s theorie, doordat diersoorten zich moeten aanpassen om te overleven

Het spel wordt gespeeld over zes rondes waarin je moet proberen zo veel mogelijk diersoorten te laten evolueren om te kunnen evolueren. Maar let op, je moet ze ook kunnen voeden én vooromen dat ze worden opgegeten door je tegenstanders.

Het spelmechanisme is gebaseerd op card drafting, waarbij spelers kaarten verzamelen en afleggen om hun diersoorten te verbeteren en ze te laten overleven.

Elke speler ontwikkelt zijn eigen diersoorten met speciale eigenschappen waarmee ze de verschillende habitats in het spel kunnen verkennen. In het spel zitten veel verschillende soorten eigenschappen die je kunt gebruiken om je dieren te evolueren. Denk aan camouflage waardoor ze een minder makkelijke prooi zijn, of snelheid waardoor ze niet goed te vangen zijn. Ze kunnen ook juist groeien en zwaarder worden of zich tot nachtdieren ontwikkelen. Of… al het bovenstaande. Alles is mogelijk.

 Het doel van het spel is om de meest succesvolle diersoorten te ontwikkelen die zich op de beste manier hebben aangepast aan de omgeving. Naast het strategisch opbouwen en aanpassen van de diersoorten, is het ook belangrijk om rekening te houden met andere spelers en hun diersoorten. Spelers kunnen elkaar aanvallen om voedsel te bemachtigen of hun eigen diersoorten te beschermen.

Het spel daagt spelers uit om slimme beslissingen te nemen en keuzes te maken die hun diersoorten ten goede komen. Daarnaast is het strategisch plannen van tegels en kaarten van groot belang om de beste overlevingskansen te creëren.Review

Evolution New World is een leuk en uitdagend bordspel waarbij spelers de rol van evolutie op zich nemen. Het doel van het spel is om zo efficiënt mogelijk voedsel te verzamelen door middel van het aanpassen van het dierlijke wezen dat je speelt. Het is dus belangrijk om te weten hoe kaarten werken en welke de beste zijn voor jouw eigen strategie.

De gameplay van het spel is boeiend en uitdagend. Elke zet vereist het nadenken over de effecten van de actie op korte en lange termijn. De interactieve elementen tussen spelers zijn erg leuk, zeker wanneer het gaat om het hacken van elkaars wezens. Dit kan overigens ook best irritant zijn 😉.  Het spelmechanisme is eenvoudig genoeg om snel te begrijpen, maar het diepe spelverloop biedt spelers genoeg om te leren en de strategie te perfectioneren. De meest bijzondere dieren kunnen ontstaan, wat bij ons aan tafel ook tot best grappige situaties leidde.  

Dit spel is speelbaar vanaf twee spelers, en is ook leuk vanaf 2 spelers. Met meerdere spelers krijg je meer interacties omdat je ook andere spelers kan aanvallen. Dit gaf soms net iets meer variatie, maar de twee spelerspellen zijn ons ook zeer goed bevallen.Voor wie?

Wij raden dit spel dan ook zeker aan voor fans van strategische bordspellen.