PEAKY BLINDERS

⭐ 8/10

👥 2-4 spelers

🕗 90 minuten

👨‍👩‍👧‍👦 12+Doel

Het doel van Peaky Blinders is om de meest invloedrijke criminele bende van Birmingham te worden. Spelers moeten missies voltooien, rivaliserende bendes verslaan en waardevolle middelen verzamelen om hun macht te vergroten. De speler die erin slaagt om de meeste invloed te vergaren en de meeste geld en macht te verzamelen, wordt uitgeroepen tot de winnaar.Speloverzicht

Peaky Blinders, uitgegeven door Just Entertainment, is een meeslepend bordspel dat spelers meeneemt naar het gewelddadige en intrigerende criminele rijk van de beruchte Peaky Blinders-bende in het Engeland van de jaren 1920. Het spel is geïnspireerd op de gelijknamige populaire televisieserie en biedt spelers de kans om de rol aan te nemen van personages uit de show en te strijden om de controle over de onderwereld van Birmingham.

In Peaky Blinders draait alles om macht, manipulatie en strategie. Spelers moeten hun rivalen overtreffen door slimme zetten te doen, allianties te smeden en hun criminele imperium uit te breiden.

Het spelbord vertegenwoordigt de straten van Birmingham en spelers verplaatsen hun pionnen over het bord om locaties te bezetten, handel te drijven en missies te voltooien. Elke locatie biedt verschillende voordelen en mogelijkheden, waardoor spelers tactische beslissingen moeten nemen.

Naast het bordspelmechanisme bevat Peaky Blinders ook elementen van bluffen en onderhandelen. Spelers kunnen proberen elkaar te misleiden en informatie te achterhalen om zo hun eigen positie te versterken. Daarnaast zijn er kaarten met speciale vaardigheden en gebeurtenissen die het spelverloop beïnvloeden.Review

Peaky Blinders is een meeslepend bordspel dat trouw blijft aan het thema en de sfeer van de gelijknamige televisieserie. We hadden zin om ons te verdiepen in het gewelddadige en intrigerende criminele rijk van de Peaky Blinders-bende.

Het spelmechanisme van Peaky Blinders is goed ontworpen en biedt een mix van strategie, bluffen en onderhandelen. Het is essentieel om slimme zetten te doen en allianties te smeden om rivalen te overtreffen en je criminele imperium uit te breiden. Dat maakt dat het spel best wat tactisch spelinzicht vraagt.

Het thema is sterk uitgewerkt en weet de donkere en mysterieuze sfeer van de serie goed over te brengen. De kaarten met speciale vaardigheden en gebeurtenissen voegen een extra laag strategie toe en houden het spel interessant en onvoorspelbaar.

Wij hebben ons zeker vermaakt met thema en het spelmechanisme, de regels zijn niet erg moeilijk om te doorgronden. Voor spelers die niet bekend zijn met strategische spellen is dit misschien niet het goede spel om mee te beginnen. Daarnaast kan de interactie tussen spelers soms intens zijn, in de juiste spelersgroep is dat leuk, maar bij ons houdt niet iedereen daar van.

Over het algemeen is Peaky Blinders een leuk bordspel voor fans van de serie en liefhebbers van strategische spellen. Het biedt een meeslepende en spannende ervaring in de onderwereld van de Peaky Blinders-bende en zorgt voor talloze strategische uitdagingen.Voor wie?

Wie van een uitdagend spel houdt met elementen van strategie, geluk en bluf