Whirling Witchcraft

⭐ 7,5/10

👥 2-5 spelers

🕗 15-30 minuten

👨‍👩‍👧‍👦10+Speloverzicht

In Whirling Witchcraft ben je een heks die toverdrankjes gaat brouwen voor je tegenspelers. Dit doe je door het uitspreken van recepten van toverspreuken die op kaartjes staan en de bijbehorende ingrediënten te gebruiken. De ingrediënten die je produceert door je spreuk gaan in je heksenketel. Je mag spreuken uit eerdere rondes, die je als kaarten voor je neerlegt, gebruiken. Daardoor verzamel je steeds makkelijker ingrediënten.

Je ingrediënten gaan dus in je heksenketel, en deze geef je door aan je tegenspeler. Deze legt alle ingrediënten op zijn werkbank. Is het vol? Dan overstroomt je ketel. De speler die vijf ingrediënten niet kwijt kan op zijn werkbank verliest het spel.Review

Allereerst ziet dit spel er echt geweldig uit. Hoewel je voor de gameplay alleen de kaarten en gekleurde blokjes nodig hebt, komt het spel met vijf hele gave heksenketels. Dit staat echt super leuk op tafel en verhoogd de spelbeleving.

Het spel is ook erg leuk. Een licht en toegankelijk set-collection spel. Ook de dyanmiek op tafel is origineel, omdat je elkaar dwars gaat zitten met welke ingrediënten je verzamelt. Wat voor ons ook een grote pre is, is dat je allemaal tegelijk aan het spelen bent. Hierdoor speelt het spel lekker door.

Als minpuntje zouden we prachtige ketels kunnen noemen, het is een vrij simpel spelletje wat nu in een grote doos komt. Maar; wij vinden de ketels erg leuk gedaan en het voegt voor ons zeker iets toe aan de spelbeleving.

Zoek je een toegankelijk spel met een leuke twist, waar je je tegenspelers op een leuke manier dwars kunt zitten dan raden je deze zeker aan!

A copy of this game is provided by the @aeggames, our opinion was not influenced by thisEindbeoordeling

✔️ Makkelijke regels en speelt soepel

✔️ Leuke mechanisme met produceren ingrediënten en doorgeven ervan.

➖ Opzoek naar diepgang in een spel, dan is dit geen spel voor jou.