ANGRY RACCOONS

⭐ 7,5/10

👥 2-5 spelers

🕗 30 min

👨‍👩‍👧‍👦 10+Doel

In Angry Raccoons probeer je als laatste speler in het spel raccoons in je bezit te hebben, zodat je je kunt kronen tot nieuwe koning van het tralerpark en de winnaar van het spel.Speloverzicht

Angry Raccoons is een dobbelspel wat wordt gespeeld over twee fases. Iedere speler kiest een Hillbilly die je vertegenwoordigt. Iedere Hillbilly heeft eigen special ability je die helpt tijdens het spel.

In de eerste fase is de tem fase, daarin ga je raccoons proberen te temmen. Je doet dit door 1 van de drie acties uit te voeren. Je kunt een kaart omdraaien en die raccoon proberen te temmen met de dobbelstenen, of je pakt twee drankkaarten die in de volgende fase heel handig van pas kunnen komen, of je kiest voor gokken door de dobbelsteen te laten kiezen.

Je gaat in deze fase over drie rondes proberen de raccoon te temmen, je doet dit door dobbelstenen te gooien. Met je drankkaarten of je abilities van je Hillbilly kun je de uitkomst beïnvloeden.

Is de stapel met raccoons leeg? Dan begint de tweede fase.

In deze fase ga je met je raccoons tegen je tegenspelers battelen. Tijdens de gevechten strijd je ook over drie rondes, als je de battle verliest dan moet je de raccoon wegleggen. Als dit je laatste raccoon is dan lig je uit het spel.

Het spel speelt door tot er nog maar 1 speler over is, die wint het spel.Review

Angry Raccoons is een toegankelijk en leuk spel. De regels zijn simpel en overzichtelijk. Het is een spel met een hoge geluksfactor door het gooien met de dobbelstenen, maar het resultaat is te beïnvloeden met je drankkaarten. Je speelt echt tegen elkaar en kunt elkaar flink dwars zitten. Er is een hoge spelersinteractie, wat wij erg leuk vinden. Het dwarszitten van elkaar houden wij niet heel erg van, vooral als je met meerdere spelers tegen 1 speler speelt, en die daardoor snel uit het spel ligt.

Het spel is vanaf 2 spelers te spelen, maar komt het best tot zijn recht met meerdere spelers. Juist omdat je elkaar zo dwars kan zitten is het leuker als je met meerdere spelers speelt.

Het artwork vinden wij erg leuk, en past goed bij het spel. Dit gecombineerd met de overzichtelijke regels maakt het een goed spel om met minder ervaren spelers te spelen.

Wij vinden het een leuke filler of starter tijdens een spellenavond!Voor wie?

Zoek je een simpel spel, met hoge spelersinteractie dan is dit er zeker eentje om te bekijken!