WEIRDWOOD MANOR

⭐ 8,5/10

👥 1-5 spelers

🕗 90-120 min

👨‍👩‍👧‍👦 14+Doel

In Weirdwood Manor ga je een met je medespelers het landgoed Weirdwood Manor en zijn bewoonster ‘Lady Weirdwood’ beschermen tegen een ‘Fae Monster’ en zijn scarabeën. Het landgoed is een mysterieus gebouw waar gangen en kamers veranderen met het verstrijken van de tijd.

Als team ga je proberen het landgoed te redden, je wint het spel als het monster en zijn scarabeën zijn verslagen.Speloverzicht

Het spel speelt zich af in het landgoed, wat bestaat uit vele kamers en gangen. Iedere speler is 1 van de zes unieke karakters, met ieder bijzondere eigenschappen die je gaandeweg het spel gaan helpen. In het spel strijdt je samen tegen het monster. Er zitten meerdere monsters, met ieder een eigen gameplay in he spel.

Het bord bestaat uit drie ringen met kamers, verbonden met twee gangen. De gangen hebben een uniek mechanisme dat ze veranderen met het verstrijken van de tijd.

In een beurt speel je als speler een actiekaart uit je hand. Je kunt deze open, of dicht spelen. Speel je hem open dan voer je de actie uit die op de kaart staat. Speel je hem dicht dan kun je kiezen om te bewegen, te vechten of een resource te pakken. Deze heb je nodig om je karakter sterker te maken, special abilities uit te voeren of om compagnons te verzamelen die je karakter nog sterker maken/.

Aan het einde van je beurt voer je een monster kaart uit. Hierop kunnen verschillende acties van het monster staan, zoals bewegen en aanvallen.

Tijdens en na je beurt verstrijkt de tijd, in dagdelen (ochtend, middag, avond en nacht) en in dagen. Naar mate de tijd verstrijkt wordt het monster sterker en lastiger te verslaan. Aan het einde van de twaalfde dag verliezen jullie het spel als het monster dan nog niet is verlagen.

Door goed samen te werken, slim te bewegen op het unieke bord en de juiste kamers te kiezen om acties uit te voeren kunnen jullie het monster verslaan en het landgoed redden.Review

Wij waren ontzettend benieuwd naar dit prachtige spel. Het unieke mechanisme, met het bord wat zich aanpast met het verstrijken van de tijd, is erg goed gevonden en werkt heel goed in dit spel.

Door je acties goed te plannen en vooruit te denken kun je het mechanisme in je voordeel laten werken, maar… met het trekken van de monsterkaart kan alles weer helemaal anders worden.

Ieder karakter heeft zijn eigen unieke eigenschappen, dat maakt dat het spel een hoge herspeelbaarheid heeft. Ook de monsters zijn allemaal uniek en spelen weer heel anders.

Ook het cooperatieve mechanisme is erg goed uitgewerkt in dit spel, je moet goed samenwerken anders gaan jullie het niet redden: wij houden hiervan!

Wij zjin erg onder de indruk van de kwaliteit van het spel, hoewel wij alleen het prototype hebben gespeeld ziet dit er echt al geweldig uit. Het bord past precies in elkaar, de dubble layered playerboards zijn prachtig en het artwork past helemaal bij de sfeer van het spel.

Een echte aanrader wat ons betreft! De kickstarter campagin is inmiddels live, en was binnen zeven minunten al gefund! Bekijk de campaign hier:  Voor wie?

Voor iedereen die houdt van cooperatieve spellen, met een uniek mechanisme en uitdagende gameplay is dit een echte aanrader!