HET WOUD

โญ 8/10

๐Ÿ‘ฅ 2 spelers

๐Ÿ•— 30 min

๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ 8+Doel

In Het Woud ga je een tropisch regenwoud laten groeien, vol met bomen, planten en dieren. Je krijgt te maken met weersinvloeden en bedreigingen. Het regenwoud wat het meeste punten scoort wint het spel.Speloverzicht

 Het Woud is een 2 spelerspel waar je allebei gaat proberen het beste regenwoud te laten groeien. Het spel wordt gespeeld over drie rondes, na iedere ronde worden de punten gescoord.

Er liggen drie velden waar nieuwe aanwas ligt voor in je regenwoud. Dit zijn dichte kaarten. Aan het begin ligt op het eerste veld 1 kaart, op het tweede veld twee kaarten en op het derde veld drie kaarten.

In je beurt ga je 1 van de stapels nieuwe aanwas pakken en toevoegen aan je woud. Iedere kaart van de stapel moet in je woud komen. Dit kunnen verschillende soorten planten zijn, die je per soort punten opleveren. Ook kunnen er dieren inzitten, die bijzondere eigenschappen hebben die je helpen en die leveren ook punten op. Verder kunnen er boomstammen en boomtoppen in zitten. Maar ook bedreigingen, zoals ziektes die dieren ziek maken, vuur wat planten vernietigd en droogte wat je hele regenwoud raakt.

Je kiest dus 1 van die stapels.je begint bij de eerste, die mag je bekijken en dan kies je of je hem wilt hebben of niet. Zo niet dan voeg je een dichte kaart toe aan die stapel en ga je naar de tweede stapel, en daarna naar de derde. Wil je ook de derde niet hebben dan pak je een dichte kaart van de stapel die je moet leggen.

Is de hele stapel leeg? Dan worden de punten van dat seizoen gescoord. Vervolgens haal je de kaarten uit je regenwoud en begin je aan de volgende ronde. Aan het einde van de derde ronde is het spel over, en wint te speler met de meeste punten.Review

Wij spelen dit spel met veel plezier. Het is een toegankelijk spel, eenvoudige regels en speelt lekker snel. Het ziet er prachtig uit, en het thema is natuurlijk super actueel.

Middels set collection probeer je iedere ronde punten te scoren. Dit mechanisme is goed en gebalanceerd uitgevoerd.

Doordat het spel heel laagdrempelige regels heeft, is het geschikt vanaf een jaar of 8. Onze dochter van 8 kan deze zelf spelen en zij vindt het geweldig.

Wij vinden dit een leuk 2speler spel!Voor wie?

Voor iedereen die een leuk, toegankelijk 2 spelerspel zoekt, als instapspel of filler. Of juist een iets ander spel om met de kinderen samen te gaan doen.