ANIMALS GATHERING

⭐ 8,5/10

👥 2-5 spelers

🕗 30 min

👨‍👩‍👧‍👦 8+Doel

Animals Gathering speelt zich af in een wereld waar alle dieren zijn uitgestorven. Door het verzamelen van magische stenen ga je de dieren weer tot leven wekken. De speler die als eerste vijf dieren heeft doen herleven wint het spel.Speloverzicht

In Animals Gathering word je als speler in de rol van een magiër geplaatst die het doel heeft om dieren tot leven te wekken in een wereld waar alle dieren zijn uitgestorven. Het spel begint met het kiezen van een unieke magiërkaart met een speciale eigenschap die je gedurende het spel gaat helpen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je een dobbelsteen op nieuw mag rollen, of dat je invloed hebt op de keuze van de dobbelstenen die overblijven voor je medespelers.

Ook kies je één van de drie dierenkaarten om mee te beginnen. Het doel is om magische stenen te verzamelen en deze te gebruiken om de dieren tot leven te wekken.

Het spel biedt de spelers de keuze tussen het pakken van een dier uit de markt, of het werpen van dobbelstenen om zo magische stenen te krijgen. Elke dobbelsteen biedt verschillende vormen van stenen, die op een dierkaart kunnen worden geplaatst. Je moet dus je dobbelstenen zorgvuldig kiezen om de kans op de juiste vormen te vergroten. Als een speler na het plaatsen van een vorm een dierkaart vult, wordt deze tot leven gewekt en biedt het speler vaak permanente of eenmalige voordelen.

In je beurt werp je de dobbelstenen. De vormen die je gooit mag je -als je kunt- allemaal gebruiken. De vormen die je niet kunt plaatsen op je dierkaarten zijn beschikbaar voor al je medespelers. Zij mogen zo veel vormen leggen als ze kunnen.

Het spel eindigt zodra een speler vijf dieren tot leven heeft gewekt, waarna punten worden toegekend aan de speler op basis van de dieren die tot leven zijn gewekt of op basis van de eindeffecten van het spel. De speler met de meeste punten wint het spel.Review

Als eerste moet het prachtige artwork in combinatie met de kleurrijke vormen genoemd worden. Dit is echt super knap gedaan en maakt het spel visueel aantrekkelijk, ook de kwaliteit van de doos en punchboards zijn van topkwaliteit.

Het spel heeft een eenvoudige set regels die gemakkelijk te begrijpen zijn voor kinderen, maar bevat toch genoeg tactiek om de gevorderde spelers te blijven boeien. Zo zijn de scoringsmechanismes best wel tactisch, deze hebben wij dan ook weggelaten als wij met onze kinderen van ongeveer 8 jaar spelen.

Hoewel het een dice placement spel is, heb je als spelers zeker invloed op het spel. Met het slim kiezen van dobbelstenen, als de juiste dierkaarten om te scoren vraagt het spel tactsich spelinzicht.

De bijbehorende spell kaarten, met een eenmalige unieke actie, zorgen bovendien voor een extra dimensie, wat ook aantrekkelijk is voor ervaren spelers. Animals Gathering biedt veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Het is een spel dat we met liefde meerder malen achter elkaar spelen en geschikt is voor zowel beginners als gevorderde spelers. Het verdient daarom zeker een plekje in onze collectie en we raden het aan aan alle bordspelliefhebbers.Voor wie?

Animals Gathering is een familiespel dat zowel beginners als experts zal aanspreken.