De avonturen van Robin Hood

⭐9,5/10

👥 2-4 spelers

🕗 60 minuten

👨‍👩‍👧‍👦10+Gameplay

In de avonturen van Robin Hood ga je met je medespelers het verhaal van Robin Hood spelen. Wie is er niet bekend met de avonturen van Robin Hood, Little John, Maid Marian en Will Scarlet. In dit spel ga je dit spel coöperatief naspelen.

Het spel bestaat uit 1 groot spelbord, opgebouwd uit meerdere delen. Op dit bord staat het bos, het dorp en het kasteel afgebeeld. In het bord zitten allemaal vakjes verborgen die je gaat ontdekken. Ieder vakje betekent iets anders in ieder verhaal.

Het spel speel je coöperatief  over negen (herspeelbare) verhalen/scenario’s. Het mechanisme in het spel is eenvoudig te spelen. Er zitten een aantal gekleurde schijven in een zak, die trek je er één voor één uit, die schijven bepalen welke speler aan de beurt is. In je beurt verplaats je je poppetje over het bord, kun je een wachter of handelaar overvallen of een locatie ontdekken.

Het prachtige boek wat er bij zit leidt je door de verhalen heen.Review

Dit spel is verkozen tot spel van het jaar met een reden. Het is een geweldig spel en zit super goed in elkaar. Het spel kent een unieke ‘learn-to-play’ waarbij je zonder regels al spelende gaat leren. Dit zit erg goed in elkaar en maakt het spel toegankelijk voor alle soorten spelers.

De scenario’s zitten goed in elkaar en spelen soepel. Wat wij erg leuk vinden is dat er niet 1 juiste oplossing in een scenario. Er zijn meerdere wegen die naar een of meerdere oplossingen kunnen leiden, afhankelijk van welke bronnen je onderzoekt en ondervraagt.

Voor ieder scenario heb je een bepaalde hoeveelheid tijd. Heb je de missie niet volbracht kun je een scenario opnieuw spelen, het spel is zo opgebouwd dat het scenario dat net iets anders verloopt waardoor je niet twee keer hetzelfde aan het doen bent.

Groot voordeel vinden wij, ten op zichten van een aantal andere legacy of verhalende spellen, dat het volledige spelmateriaal in tact blijft. Je kan het spel dus eventueel nog een keer spelen. Als we een minpunt moeten noemen, is het dat de kwaliteit van het bord. De fiches worden meerdere keren gedurende het spel in en uit het bord gehaald. Hierdoor raken sommige fiches beschadigd.