Food Chain Magnate

⭐9,5/ 10

👥 2-5 spelers

🕗 120-240 minuten

👨‍👩‍👧‍👦16+Speloverzicht

In Food Chain Magnate ga je een fast food restaurant keten opbouwen. Je gaat vraag naar eten creëren, producten produceren, personeel aannemen, trainen en ontslaan en alles wat er bij het runnen van een bedrijf hoort.

Food Chain Magnate is een heel strategisch spel waar geen geluksfactor in zit. Dat betekent dat je iedere keuze zorgvuldig moet plannen, en dat keuzes consequenties hebben.

Iedere beurt kies je welk personeel voor je gaat werken, voer je de acties uit die bij dat personeel horen, zoals het aannemen en trainen van collega’s, koken van producten, marketing campagnes uitzetten om vraag te creëren, open van nieuwe restaurants en nog meer keuzes. Vervolgens ga je aan de vraag van de restaurants voldoen. De vraag wordt bepaald door de marketing campagnes die jij – en je medespelers- hebben uitgezet. Als je aan de vraag kunt voldoen krijg je daar geld voor, en geld heb je nodig om je personeel te betalen.

Gaandeweg ga je je organisatie steeds verder uitbreiden en krijgen eerder gemaakte keuzes steeds meer consequenties.

Het spel eindigt als het geld uit de pot op is, de speler die na die ronde het meeste geld heeft verdiend wint het spel.Review

Food Chain Magnate is een super strategisch spel, waarbij er geen ruimte is voor geluk. Dat maakt het een echt expert spel en zeker niet voor iedere speler geschikt. Ook de duur van het spel (2-4 uur) zal niet iedereen aanspreken

Maar.. als je houdt van een expert-spel is dit echt een toppertje. Het is een spel met overzichtelijke regels, en een super handige ‘cheat-sheet’ waar alle regels en personen overzichtelijk op staan dus je hoeft dat allemaal niet te onthouden.
De stappen in een ronde zijn duidelijk en overzichtelijk, maar laat je niet misleiden; het is niet makkelijk. Omdat het enorm strategisch is, heeft iedere keuze vroeg of laat gevolgen.

Je gaat personeel aannemen om voor je te werken, maar moet ook betaald worden. En je kunt maar een bepaald aantal mensen per ronde voor je laten werken dus daar moet je goed over nadenken.

Food Chain Magnate is zit echt heel goed in elkaar, je bouwt zorgvuldig je restaurant op en moet goed nadenken en anticiperen om de steeds wijzigende vraag naar producten. Het is een echte aanrader als je een goed expert-spel zoekt om een avond druk mee te zijn.

De herspeelbaarheid is overigens heel erg hoog, er zijn talloze keuzes die je iedere ronde kunt maken dus je strategie zal ieder spel anders zijn.

De ‘Look-and-feel’ vinden wij wat minder aansprekend. Echter met de stickers van @meeple_upgrade komen de resources echt tot leven. Ze zien er fantastisch uit.

Kortom; een aanrader als je een goed expert-spel zoekt waar je een heerlijke spelavond mee kunt vullen.Eindbeoordeling

✔️ Een super strategisch spel met enorm sterke opbouw gedurende het spel

✔️ Veel keuzes en hoge herspeelbaarheid

✔️ Een echt expert-spel; moet je van houden

➖ Wij vinden het artwork en de ‘look-and-feel’ wat minder aansprekend, maar door de sticker upgrade van @Meeple_upgrade komen de resources echt tot leven.